Leercultuur en borging binnen de organisaties

Een leven lang leren, we horen het steeds vaker. Ook voor zorgprofessionals is het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Daarom is het van belang dat er binnen de zorgorganisatie oog voor is en mogelijkheden worden geschapen. En als er nieuwe mensen worden opgeleid die begeleiding nodig hebben, moet daar tijd voor gemaakt worden. Om hier aandacht voor te hebben, is er binnen Waardenland een carrièrecoach aangesteld.

De carrièrecoach is vanaf de start van een student meteen al betrokken. Vanaf het sollicitatiegesprek tot aan de nazorg na het afronden van de opleiding begeleidt zij de net opgeleide zorgprofessional. Doel van de inzet van deze coach is om vroegtijdige uitval te voorkomen. Het is bekend dat studenten die stage lopen soms door tijdsdruk in de zorg niet de juiste begeleiding en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Zodra de student dit merkt, kan hij of zij een gesprek met de carrièrecoach aanvragen. Samen kunnen ze dan actie ondernemen. Ook als er vragen tijdens het opleidingstraject zijn of in de beginfase van het werken in de zorg, staat de carrièrecoach klaar.

Demi Jongejan is de carrièrecoach voor de VVT Alliantie Waardenland. Wil je haar leren kennen en lezen wat je van haar kan verwachten? Lees dan het interview met haar.

Contactpersoon:
De carrièrecoach voor Regio Waardenland is Demi Jongejan