• Home
  • Nieuws
  • Zorgspectrum en Cedrah toegetreden tot VVT Alliantie Waardenland

Zorgspectrum en Cedrah toegetreden tot VVT Alliantie Waardenland

Maandag 12 december tekenden Martin van der Elst, regiomanager bij Cedrah en Regina Falck, directeur Behandeling en expertise & Klant en marktontwikkeling van het ZorgSpectrum een convenant tot samenwerking met de alliantie. Daarmee zijn deze twee organisaties officieel toegetreden tot ons netwerk. In juni is het netwerk ook al uitgebreid. Toen traden thuiszorgorganisaties Aafje, de Leliegroep en InternosMOB al toe tot onze alliantie.

ZorgSpectrum biedt ondersteuning en zorg aan mensen die te maken krijgen met verlies aan vaardigheden en lichamelijk functioneren. Die ondersteuning bieden zij bij mensen thuis zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast biedt de organisatie revalidatie- en herstelzorg of, als thuis wonen niet meer kan, een ‘nieuw thuis’ in een van de 11 zorglocaties in Nieuwegein, Houten en Vianen. Zij handelen vanuit de drie kernwaarden: Samen, Betrokken en Professioneel. Regina Falck: “ZorgSpectrum heeft samenwerken al jaren hoog in het vaandel. Het is mooi dat we ook in Waardenland partners kunnen vinden om onze gezamenlijke opgave, de zorg duurzaam maken voor de toekomst, waar te kunnen maken.” Lees meer over deze organisatie via deze link.

Cedrah is toegetreden tot de alliantie omdat de organisatie graag een bijdrage wil leveren aan de regionale uitdagingen om de (ouderen)zorg ook in de toekomst te kunnen blijven leveren aan kwetsbare mensen die die hulp hard nodig hebben. ,,En dat moet gebeuren met schaarsere middelen”, zegt regiomanager Martin van der Elst. ,,De collectiviteit bevordert de samenwerking en het leren van elkaar. Kennis en ervaring worden gedeeld. Mooi om te zien dat de ontwikkelingen buiten de regio ook worden gevolgd. De VVT Alliantie levert zo een bijdrage aan toekomstbestendige zorg!”

Cedrah biedt wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel. De organisatie biedt kwalitatief hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht en ondersteunen hun cliënten om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Meer weten? Check deze link.

In juni is het netwerk ook al uitgebreid. Toen traden thuiszorgorganisaties Aafje, Lelie Zorggroep  en InternosMOB al toe tot onze alliantie. Bestuurder Jurjen Sponselee juicht de uitbreiding van de alliantie toe. ,,De thuiszorg is onze natuurlijke samenwerkingspartner”, licht hij toe. ,,Ouderen die langer thuis blijven wonen en prettig oud worden in hun eigen omgeving is onze belangrijkste doelstelling. Dan is het logisch dat we intensief moeten samenwerken met de thuiszorgorganisaties in onze regio. En met de toetreding van Cedrah en het Zorgspectrum hebben we gemakkelijker toegang tot de volledige verpleegzorgcapaciteit in Waardenlanden. Ook dat is noodzakelijk omdat de vraag naar verpleegzorgbedden alsmaar stijgt. Met de omvang van de samenwerking in onze regio kunnen we nu echt stappen voorwaarts maken!”