• Home
  • Nieuws
  • Opening Verwijspunt 078 kreeg veel media aandacht

Opening Verwijspunt 078 kreeg veel media aandacht

Woensdag 7 januari is Verwijspunt 078 in het bijzijn van Conny Helder, Minister voor Langdurige Zorg en Sport, officieel geopend. Het verwijspunt is al sinds eind oktober actief en zorgt ervoor dat de plaatsing van cliënten in de kortdurende en langdurige ouderenzorg centraal georganiseerd wordt.

Verwijspunt 078 realiseert tijdige en juiste plaatsingen van (kwetsbare) ouderen in de regio Drechtsteden. De deelnemende zorgorganisaties in deze regio gebruiken één regionale wachtlijst voor cliënten met een indicatie voor kortdurende en langdurige zorg. Verwijzers kunnen terecht bij één loket en ouderen krijgen op deze manier snel de juiste zorg op de juiste plek. Het werken met één loket en wachtlijst is uniek in Nederland.

Verwijspunt 078 is voortgekomen uit de regionale visie en de alliantie is er trots op. In de media bleef de officiële opening niet onopgemerkt. Er verscheen een artikel in de regionale dagbladen en op Skipr. Ook op de landelijke radio werd er aandacht aan besteed en op allerlei nieuwswebsites staan  artikelen en filmpjes.

Uiteraard kreeg de opening ook op social media veel aandacht. Een overzichtje van een aantal publicaties:

Meer informatie over Verwijspunt 078 vindt u op de speciale website die we hiervoor gemaakt hebben.